Esa Kemppainen CAPEX Advisorsin Senior Advisoriksi

Meillä on ilo julkistaa Esa Kemppaisen liittyminen osaksi CAPEX Advisorsin tiimiä. Esa on Life Cycle Advisersin perustaja ja toimii marraskuusta 2018 lähtien CAPEXin Senior Advisorina. Hän on aiemmin luonut pitkän ja menestyksekkään uran Lemminkäisellä vuodesta 1979 lähtien mm. ulkomaantoimintojen talouspäällikkönä ja vientijohtajana, Group Controllerina, Lemcon Oy:n talous- ja hallintojohtajana, Lemminkäinen Talo Oy:n kehitysjohtajana ja viimeksi liiketoimintajohtajana vastuualueenaan elinkaari- ja PPP-hankkeet.

Esalla on elinkaarihankkeiden ”Grand Old Manina” poikkeuksellisen laaja kokemus Suomessa tarjotuista elinkaarihankkeista niin tarjoajan kuin toteuttajankin roolissa. Vuosien 2009-2018 aikana Lemminkäinen voitti hänen alaisuudessaan 21 kpl elinkaarikoulua, päiväkotia, monitoimitaloa tai hyvinvointikeskusta ollen näin selkeä markkinajohtaja noin 500 M€:n hankevolyymillaan.

Suomessa toteutetuista ja tarjotuista PPP-hankkeista Esalla on monipuolista kokemusta mm. Järvenpää-Lahti, Lohja-Muurla, Koskenkylä-Kotka ja Hamina-Vaalimaa moottoritiehankkeista sekä Ylivieska-Oulu ratahankkeesta. Näistä Lemminkäinen Oyj oli toteuttamassa Lohja-Muurla hanketta, jossa Esa toimi projektiyhtiö Tieyhtiö Ykköstie Oy:n hallituksessa Lemminkäinen-konsernin edustajana.

Lemminkäisen lukuisten koti- ja ulkomaisten konserniyhtiöiden hallitustyöskentelyn ohella Esa on ollut laatimassa mm. Kuntaliiton, Raklin ja RT:n kanssa alalle uusia yhteisiä elinkaarihankkeiden Palvelu- ja puitesopimusmalleja ja niihin liittyviä yleisiä sopimusehtoja sekä viestittänyt elinkaarifilosofiaa ja -mallia rakennusteollisuuden edustajana vuosien varrella yli 90:ssä kunnassa ja kaupungissa.

Lemminkäinen-YIT fuusion myötä Esa jättäytyi ”vapaaherraksi” keväällä 2018. Ansioistaan työelämässä Esa on saanut Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkin vuonna 2017.

 Koulutus: ekonomi (M.Sc. econ.) Helsingin Kauppakorkeakoulu (1979) pääaineena kansantalous, eMBA-Teknillinen Korkeakoulu / Harvard University (2004). Useita liike-elämän johtajakoulutusohjelmia (mm. LIFIMissä).

Esa Kemppainen.JPG