Kiitos yhteistyöstä vuonna 2022!

Vuosi 2022 on ollut CAPEX:n liiketoiminnan kehityksen kannalta merkittävä ja mielenkiintoinen. Olemme erityisen iloisia, että tiimimme on vuoden 2022 aikana kasvanut Senior Advisor Juha Wessmanin sekä Analyytikko Sakari Helanummen liittyessä tiimiimme. 

Strategiamme mukaisesti olemme pyrkineet keskittymään kolmeen keskeisimpään liiketoiminta-alueeseemme ja vahvistamaan niitä. Rakennushankkeissa olemme toimineet neuvonantajina julkiselle sektorille elinkaari- ja vuokramallihankkeissa. Transaktioissa olemme olleet erityisen aktiivisia sote-uudistukseen liittyvissä toimitilojen kauppaprosesseissa, rahoituksen järjestämisessä ja vuokrasopimusten valmistelussa. Taloudellisen mallintamisen ja rahoituksen suunnittelun toimeksiantomme ovat keskittyneet uusiutuvan energian, teollisuuden investointien ja julkisen sektorin liikenneinfran hankkeisiin. Tarkemmat kuulumiset liiketoiminta-alueidemme tapahtumista vuonna 2022 voit lukea viestin alta.

Kiitos teille asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme kuluneen vuoden erinomaisesta ja rakentavasta yhteistyöstä! Toivotamme teille rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2023!

Tänä vuonna CAPEXin joululahjoja yhteiskumppaneilleen ovat lahjoitukset Ukrainan lapsille (unicef.fi) ja vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille Suomessa (hopeyhdistys.fi) sekä tytöille tasa-arvoisemman maailman puolesta (plan.fi).

Rakennushankkeet

CAPEXin asema markkinoiden johtavana elinkaarihankkeiden neuvonantajana on vahvistunut edelleen kuluvan vuoden aikana. Suomen tähän asti suurimmassa elinkaarihankkeessa, eli Helsingin kaupungin Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankkeessa saavutettiin erinomainen tulos, jonka lisäksi kuluvan vuoden aikana päätökseen on saatu useita muita hankintaprosesseja ja valmisteltu uusia ensi vuonna käynnistyviä hankkeita.

Toimimme aktiivisesti neuvonantajana myös vuokrahankkeissa sekä julkiselle että yksityiselle sektorille. Elinkaarihankkeista voit lukea lisää joulukuussa julkaistusta Tilastojulkaisustamme.

Transaktiot

CAPEX on saanut vuoden aikana toimia neuvonantajana erittäin mielenkiintoisissa sote-kiinteistöihin liittyvissä kauppaprosesseissa, joista suurimpia olivat Espoon sairaalan, Lahden sote-keskuksen sekä Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen kauppaprosessit, joissa CAPEX toimi LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi -rahaston neuvonantajana. CAPEX avusti rahastoa myös vieraan pääoman rahoituskokonaisuuden järjestämisessä rahastolle. Sote-kiinteistöihin liittyen CAPEX on vuoden aikana avustanut kuntia ja hyvinvointialueita vuokrasopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Taloudellinen mallintaminen ja rahoitussuunnittelu

CAPEX on kuluneen vuoden aikana määrätietoisesti jatkanut taloudellisen mallinnuksen ja rahoitussuunnittelun palvelutarjonnan laajentamista. Palveluidemme kehitys on tuonut meille kiihtyvällä tahdilla uusia asiakastoimeksiantoja ja olemme työskennelleet tänä vuonna mm. uusiutuvien energioiden tuotannon (ml. vety- ja aurinkovoima), kiertotalouden sekä prosessiteollisuuden toimialoilla.

Kuluneena vuonna CAPEX on myös jatkanut pitkäjänteistä työtään infrastruktuurihankkeiden eri rahoitus- ja toteutusmuotojen sekä riskienhallinnan toimintatapojen kehittämisessä. Töihimme ovat sisältyneet Suurten ratahankkeiden (Itärata, Suomirata ja Turun Tunnin Juna) hankeyhtiömallien edelleen kehittäminen sekä raitiotieinvestointeihin liittyvät toimeksiannot.