Kiitos yhteistyöstä ja hyvää Joulua!

Kun vuosi 2023 lähestyy loppuaan, haluamme hetkeksi pysähtyä ja katsoa taaksepäin tapahtumarikasta vuottamme CAPEX:lla. Tämä vuosi on jälleen ollut merkittävä askel eteenpäin liiketoimintamme kehittämisessä.

Vuosi 2023 on tuonut mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia, ja olemme ylpeitä siitä, miten olemme yhdessä tiimimme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa ottaneet ne vastaan. Alla muutamia esimerkkejä kuluneen vuoden aikana meitä työllistäneistä hankkeista.

Rakennushankkeet

Tuusulan kunta allekirjoitti Fira Rakennus Oy:n ja Caverion Suomi Oy:n edustaman ryhmittymän kanssa sopimuksen Rykmentinpuiston monitoimitalon toteuttamisesta elinkaarihankkeena. Kohteeseen toteutetaan yhteensä bruttoalaltaan yli 12 000 m2 laajuiset tilat kaksisarjaiselle esikoululle, kolmisarjaiselle alakoululle sekä kuusisarjaiselle yläkoululle. Koulun laskennallinen oppilasmäärä 836. Tiloissa toimii myös 152 oppilaalle mitoitettu 19-ryhmäinen eritysopetusyksikkö.

Helsingin kaupunki on valmistellut ja kilpailuttanut elinkaarihankkeena toteutettavia Suutarilan Monitoimitalo- ja Jätkäsaareen toteutettavaa Melkinlaiturin koulu ja päiväkotihankkeitaan. Turun ja Tampereen kaupungit sekä Tuusulan ja Kirkkonummen kunta ovat valmistelleet uusia elinkaarihankkeina toteuttavia rakennushankkeitaan.

Näissä rakennushankkeissa CAPEX on auttanut tilaajaorganisaatioita hankintaan liittyvässä valmistelussa ja hankinnan kilpailutuksen toteutuksessa. CAPEX rooliin kuuluu hankkeiden ja niiden rahoituksen suunnittelu tavalla, jotka mahdollistavat uusien tilahankkeiden hankinnan kokonaistaloudellisesti kestävällä tavalla. Edelleen CAPEXin rooliin hankkeissa kuuluu hankkeiden projektinjohto, taloudellinen neuvonanto, suunnittelun ohjauksen johtaminen sekä teknisten ja juridisten asiantuntijapalveluiden johtaminen.

Transaktiot

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on ostanut Huittisissa sijaitsevan aurinkovoimahankkeen hankeoikeudet suomalaiselta aurinkovoimakehittäjältä SAJM Holding Oy:ltä. CAPEX toimi hankkeessa SAJM Holding Oy:n neuvonantajana.

Tuusulan kunta on allekirjoittanut WasaGroup Oy:n ja WasaCon Oy:n edustaman ryhmittymän kanssa sopimuksen Peltokaaren päiväkodin toteuttamisesta vuokrahankkeena. CAPEX toimi hankkeessa Tuusulan kunnan neuvonantajana vuokrahankkeen toteuttajan kilpailutuksessa.

Olemme myös suunnitelleet ja edistäneet erilaisten kiinteistöinvestointien kuten Hyvinkään monitoimihallihankkeen, Riihimäen Voimala -hankkeen sekä uuden Arkkitehtuuri- ja designmuseo -hankkeen rahoitusmalleja.

Taloudellinen mallintaminen ja rahoitussuunnittelu sekä muu konsultointi

Vuonna 2023 olemme kokeneet ennätysvuoden taloudellisen mallintamisen palveluiden kysynnässä. Olemme mallintaneet teknologialtaan erittäin kiinnostavia hankkeita, esim. vetytuotannon, modulaarisen ydinvoiman ja prosessiteollisuuden alalla.

CAPEX Advisorsin avustuksella saavutettiin merkittävää menestystä vuoden 2023 Innovation Fund -rahoitushaussa, jossa useat projektit saivat rahoitusta. CAPEX:n rooli hankkeissa on keskittynyt erityisesti hankkeiden taloudellisen mallinnuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Lisäksi olemme toteuttaneet useita erilaisia konsultointihankkeita, kuten esim. Vantaan ratikan taloudellisten vaikutusten mallinnuksen, suuren ratahankkeen riskien arvioinnin sekä maanteiden hoitourakoinnin sekä alueurakoinnin kaupallisiin malleihin liittyviä kehitystoimenpiteitä.

Vuoden päättyessä haluamme antaa erityiskiitokset tiimimme jäsenille heidän merkkipäiviensä johdosta. Pekka ja Niklas juhlivat kumpikin viiden vuoden ja Sakari kahden vuoden taivaltaan CAPEX Advisorsilla. Olemme erittäin ylpeitä kunkin heidän työstään ja panoksestaan, jotka ovat olleet korvaamattomia yrityksemme toiminnalle ja asiakassuhteidemme vahvistamiselle.

Lahjoituskohteet tänä vuonna

Jatkamme jouluna perinnettämme tukea yhteiskunnallisia hankkeita ja hyväntekeväisyyttä. Tänä vuonna olemme lahjoittaneet joulutervehdyksiin varatut rahat maailman lapsille (unicef.fi) ja vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille Suomessa (hopeyhdistys.fi) sekä tytöille tasa-arvoisemman maailman puolesta (plan.fi).

Lopuksi haluamme sydämestämme kiittää teitä - asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme - kuluneesta vuodesta. Toivotamme teille ja läheisillenne rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2024!

Lämpimin terveisin,

Koko CAPEX-tiimi