Kiitos asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta 2020!

201222_capex_joulu_2020.jpg

Kaikille haastavasta vuodesta huolimatta CAPEX on kolmantena toimintavuotena jatkanut kasvua ja toimintansa kehittämistä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme luottamuksen avulla. Tavoitteemme on edelleen olla nyt ja tulevaisuudessa julkisen ja yksityisen sektorin osaavin ja asiakkaitaan parhaiten palveleva investointihankkeiden neuvonantaja Suomessa.

Vahvistaaksemme asiantuntijuuttamme ja laajentaaksemme toimintaedellytyksiämme vahvistimme tiimiämme loppuvuodesta Technical Director -roolilla, johon saimme iloksemme Suomen kokeneimman elinkaarihankkeiden teknisen asiantuntijan Kimmo Niemen. CAPEXin tiimi kasvoi näin jo kahdeksaan henkilöön.

Vuonna 2020 saimme olla mukana monissa yhteiskunnallisesti merkittävissä projekteissa, joista muutama esimerkki seuraavassa:

Sosiaalisen infran elinkaari- ja PPP-hankkeet:

Vuonna 2020 solmituissa CAPEX Advisorsin neuvomissa PPP- ja elinkaarisopimuksissa turvataan oppimis- ja opettamisolosuhteet yli 5 500 lapselle aina vuoteen 2042 asti.

Espoon koulujen ja päiväkotien PPP-hanke

Espoon kaupunki allekirjoitti kesäkuussa 2020 Suomen ensimmäinen kuntasektorin sekä toimitilarakentamisen PPP-hankeen (Public Private Partnership) palvelusopimuksen yksityisen projektiyhtiön Kumppanuuskoulut Oy:n. Hankkeessa palveluntuottajana toimiva projektiyhtiö vastaa viiden koulun ja kolmen päiväkodin (kohteisiin valmistuu tilat lähes 4000 lapselle) vastaamaan suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja 20 vuoden ylläpidosta.

CAPEX Advisors toimi hankkeessa Espoon kaupungin asiantuntijana tehtävinään projektinjohto sekä taloudellinen neuvonanto. CAPEX:n asiantuntijapalvelut hankkeessa tuotettiin Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy:n alihankintana.

Helsingin kielilukion elinkaarihanke

Myllypuron metroaseman läheisyyteen rakennettavassa lukiossa tulee olemaan tilaa tilaa 900 opiskelijalle. Samoissa tiloissa lukion kanssa tulee toimimaan iltaisin aikuislukio, tämän lisäksi kohteeseen tulee tiloja vapaa-ajan ja kaupunkilaiskäyttöön. Lisäksi uudisrakennus sisältää vapaa-ajan ja liikuntatiloja kaupunkilaisten käyttöön.

CAPEX Advisors toimi Kielilukion kilpailutusvaiheessa Helsingin kaupungin neuvonantajana, vastuullaan elinkaarihankkeena toteutettavan hankinnan projektinjohto sekä taloudelliset asiantuntijapalvelut.

Lahden Renkomäen monitoimitalon elinkaarihanke

Lahden kaupungin Renkomäen alueelle valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä uusi kylän keskus, Renkomäen monitoimitalo. Lahden kaupunki toteuttaa elinkaarimallilla uuden monitoimitalon, joka mitoitetaan 450:lle alakouluoppilaalle, 75:lle esiopetuksen oppilaalle sekä 36:lle toiminta-avusteisen opetuksen oppilaalle.

CAPEX Advisors toimi Lahden kaupungin elinkaarihankkeen hankintaprosessin projektia johtavana ja taloudellisena asiantuntijana.

Yksityiset investointihankkeet:

CAPEX Advisors on vuoden aikana toiminut taloudellisena neuvonantajana useissa yksityisen sektorin investointihankkeissa. Hankkeet ovat liittyneet muun muassa kiinteistöliiketoimintaan sekä teollisuuden alan investointihankkeisiin. Asiakkaidemme näkökulmasta hankkeita on yhdistänyt tarve vaativalle rahoitussuunnittelun ja taloudellisen mallinnuksen osaamiselle. Osassa tutkimme hankkeen kehitysvaiheessa eri toteutustapoja, kannattavuutta ja rahoitettavuutta. Osassa jo operointivaiheeseen ehtineissä hankkeissa olemme kehittäneet projektien ja yhtiöiden taloudellista ennustamista johdon päätöksenteon sekä rahoittaja- ja sijoittajaraportoinnin parantamiseksi.

Kiitämme kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja toivotamme rauhallista joulua ja menestystä taas uudelle vuodelle 2021!

Tänäkin vuonna  CAPEX:n joululahja yhteistyökumppaneilleen on lahjoitus paremman Suomalaisen yhteiskunnan puolesta Hope Ry:lle. 
www.hopeyhdistys.fi: ”Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.